powrót

KOTŁY DLA PRZEMYSŁU MIĘSNEGO KWE, KWP, KWG, KWO

Opis

Kocioł warzelny typu przeznaczony do gotowania mięsa, podrobów, kaszy, jak również podgrzewania różnego rodzaju produktów spożywczych, wyrobów garmażeryjnych i do wytapiania tłuszczu. Pośredni sposób podgrzewania gwarantuje równomierne ogrzewanie i wyklucza możliwość przypalania produktu.

Bazowa kompletacja modelu:

  • Cała konstrukcja wykonana jest ze stali kwasoodpornej.
  • Kocioł izolowany jest warstwą wełny mineralnej o grubości 40 mm, pokrytą od strony zewnętrznej powłoką aluminiową, pokrywa kotła izolowana jest pianką poliuretanową o grubości 60 mm.
  • Wersje z ogrzewaniem: elektrycznym, parowym, gazowym, olejowym.
  • Pokrywa kotła montowana jest na zawiasach z napędem z mechanizmem wspomagającym (min.6 bar), co zapewnia łatwe otwieranie i zamykanie pokrywy bez wysiłku. 
  • Panel sterowania
KOTŁY WARZELNE – 500 (1000)

Pojemność robocza kotła

dm3

500

1000

Sposoby ogrzewania




Elektryczny KWE

Moc zainstalowana

kW

~ 28

~ 54

Parowy KWP

Zużycie pary (przy ciśnieniu 6-8 bar)

kg /godz

50

95

Gazowy KWG

Zużycie gazu

m3/godz

2,9

5,8

OLejowy KWO

Zużycie oleju

dm3/godz

2,4

4,8

Napięcie sterowania

V, 50Hz (3P+N+PE)

3 x 400

3 x 400

Czas ogrzewania wody do temp. wrzenia

godz.

1,5 - 2,5

1,5 - 2,5

Maks. temp. pracy

0С

100

100

Wymiary gabarytowe

- długość

- szerokość

- wysokość



mm


2000

1000

970


2950

1150

970

Masa

kg

650

950

Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.