KOTŁY WARZELNE z wyładunkiem hydraulicznym dla przemysłu mięsnego KWE, KWP
Opis
Kocioł warzelny z wyładunkiem hydraulicznym wykonany tak, aby zapewnić bezpieczny i łatwy wyładunek produktu. Przeznaczony do gotowania mięsa, podrobów, kaszy, jak również podgrzewania różnego rodzaju produktów, wyrobów garmażeryjnych i do wytapiania tłuszczu. Pośredni sposób podgrzewania gwarantuje równomierne ogrzewanie i wyklucza możliwość przypalania produktu.
Bazowa kompletacja modelu:
- Cała konstrukcja wykonana jest ze stali kwasoodpornej.
- Kocioł izolowany jest warstwą wełny mineralnej o grubości 40 mm, pokrytą od strony zewnętrznej powłoką aluminiową, pokrywa kotła izolowana jest pianką poliuretanową o grubości 60 mm.
- Wersje z ogrzewaniem: elektrycznym, parowym, gazowym, olejowym.
- Hydrauliczny system wyładunku kotła.
- Czujnik elektromagnetyczny. Stosowany do zabezpieczenia przed uszkodzeniem pokrywy.
- Panel sterowania
KOTŁY WARZELNE – 500 (1000) | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pojemność robocza kotła |
dm3 |
500 |
1000 |
||||||||
Sposoby ogrzewania |
|||||||||||
Elektryczny KWE Moc zainstalowana |
kW |
~ 32 |
~ 50 |
||||||||
Parowy KWP Zużycie pary (przy ciśnieniu 6-8 bar) |
kg/godz |
54 |
95 |
||||||||
Napięcie sterowania |
V, 50Hz (3P+N+PE) |
3 x 400 |
3 x 400 |
||||||||
Czas ogrzewania wody do temp. wrzenia |
godz. |
1,5 - 2,5 |
1,5 - 2,5 |
||||||||
Maks. temp. pracy |
0С |
100 |
100 |
||||||||
Wymiary gabarytowe - długość - szerokość - wysokość |
mm |
2000 1000 970 |
2950 1150 970 |
||||||||
Masa |
kg |
900 |
1200 |
Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.