powrót

Kuter KN-200

Opis

Kuter służy do rozdrabniania mięsa na farsz do kiełbas homogenizowanych.
Jest przeznaczony do produkcji różnego typu farszów mięsnych o rożnych stopniach rozdrobnienia oraz do produkcji emulsji tłuszczowych w środowisku próżni.
Przewidziany jest do obróbki różnych rodzajów mięsa: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, koniny i dziczyzny.

KN-200 –charakterystyka ogólna:   

  • Silnik АС.
  • Prędkość obrotowa wału z nożami (płynna regulacja) 100 ÷ 5000 ob/min.
  • Prędkość mieszania farszu (regulacja płynna) (-100) ÷ (-300)ob/min.
  • Cała konstrukcja, w tym rama, wykonana jest ze stali kwasoodpornej.
  • Pokrywa górna – wykonanie plexiglas.
  • Podnoszenie hydrauliczne przedniej i tylnej pokrywy misy.
  • Komplet noży typu U3 (6 szt.).
  • Obroty misy w czasie cięcia i mieszania – dwie prędkości.
  • Centralny, wewnętrzny system wentylacji.
  • Pomiar temperatury farszu - ciągły.
  • Przyłączowa szafa sterownicza wykonana ze stali kwasoodpornej.
  • W standardzie 5m kabla od kutra do szafy sterowniczej.
  • Moduł diagnostyki internetowej.
  • Panel sterowania typu Touch.


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.