powrót

Kuter KN-330

Opis

Kuter służy do rozdrabniania mięsa na farsz do kiełbas homogenizowanych.
Jest przeznaczony produkcji różnego typu farszów mięsnych o rożnych stopniach rozdrobnienia oraz do produkcji emulsji tłuszczowych w środowisku próżni.
Przewidziany jest do obróbki różnych rodzajów mięsa: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, koniny i dziczyzny.

KN-330 – charakterystyka ogólna:

  • Silnik АС.
  • Prędkość obrotowa wału z nożami (płynna regulacja) 100 ÷ 4800 ob/min.
  • Prędkość mieszania farszu (płynna regulacja) (-100) ÷ (-300) ob/min.
  • Cała konstrukcja, w tym rama, wykonana jest ze stali kwasoodpornej.
  • Pokrywa górna – wykonanie plexiglas.
  • Hydrauliczne podnoszenie przedniej i tylnej pokrywy misy.
  • Automatyczny wyrzutnik farszu, hydrauliczny z płynną regulacją prędkości obrotów talerza – wykonanie tarczy do wyboru:

                   -  Gładkie do farszów standardowych i ciężkich

                    - Stopniowe  do farszów rzadkich    

  • Komplet noży typu U3 (6 szt.).
  • Obroty misy w czasie cięcia i mieszania – dwie prędkości.
  • Centralny, wewnętrzny system wentylacji.
  • Pomiar temperatury farszu -ciągły.
  • Szafa sterownicza połączeniowa wykonana ze stali kwasoodpornej.
  • W standardzie 5 m kabla od kutra do szafy sterowniczej.
  • Moduł diagnostyki internetowej.
  • Panel sterownia typu Touch.


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.