powrót

Kuter KN-550V

Opis

Kuter służy do rozdrabniania mięsa na farsz do kiełbas homogenizowanych.
Jest przeznaczony do produkcji różnego typu farszów mięsnych o rożnych stopniach rozdrobnienia oraz do produkcji emulsji tłuszczowych w środowisku próżni.
Przewidziany jest do obróbki różnych rodzajów mięsa: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, koniny i dziczyzny.

Charakterystyka ogólna – patrz KN-550.

Dodatkowo:

  • Układ próżniowy: pompa próżniowa, szczelne zamknięcie pokryw kutra.
  • System próżniowy, maksymalna wydajność – 200 m3/godz.;
  • Podciśnienie – 90%;
  • Pokrywa górna – stal kwasoodporna;
Kuter KN-550V

Zainstalowana moc


150 kW

200 kW

Pojemność misy

dm3

550

550

Ilość noży

szt.

6

6

Obroty wała nożowego:

- robocze (tnące regulowane)

- mieszanie farszu (regulowane, płynne)


ob/min

ob/min


100 ÷ 3800

(-100) ÷ (-300)


100 ÷ 3800

(-100) ÷ (-300)

Obroty misy (regulowane)

ob/min

2 ÷ 15

2 ÷ 15

Podciśnienie w procesie kutrowania

%

40 ÷ 90

40 ÷ 90

Moc silnika napędu misy

kW

4

4

Moc silnika pompy hydraulicznej

kW

7,5

7,5

Moc silnika wyrzutnika farszu

kW

5,5

5,5

Prędkość cięcia przy maksymalnych obrotach

m/s

154

154

Obroty wyrzutnika farszu

ob/min

60 ÷ 130

60 ÷ 130

Napięcie i częstotliwość zasilania

V, 50 Hz (3P+PE)

3 × 380

3 × 380


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.