powrót

Kuter KN-550V Cooking

Opis

Kuter służy do rozdrabniania mięsa na farsz do kiełbas homogenizowanych.
Jest przeznaczony do produkcji różnego typu farszów mięsnych o różnych stopniach rozdrobnienia oraz do produkcji emulsji tłuszczowych w środowisku próżni.
Przewidziany jest do obróbki różnych rodzajów mięsa: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, koniny i dziczyzny

Charakterystyka ogólna – patrz KN-550V.

Dodatkowo:

  • Układ próżniowy: pompa próżniowa, szczelne zamknięcie pokryw kutra;
  • Automatyczny załadunek kutra, zasilanie hydrauliczne;
  • Płynna regulacja obrotów misy;
  • Właz rewizyjny w przedniej pokrywie;
  • Układ próżniowy, wydajność maks. - 160 m3/h;
  • Podciśnienie - 90%;
  • Górna pokrywa – ze stali kwasoodpornej;
  • Opakowanie eksportowe;
  • Automatyczny centralny układ smarowania głowicy nożowej i wału;
  • Klucz przekładniowy dynamometryczny do głowicy;
  • Dodatkowy komplet noży (6 szt.);
  • System gotowania (pompa próżniowa wodna).
Kuter KN-550V Cooking

Pojemność misy

dm3

550

Ilość noży

szt.

6

Obroty wała nożowego:

- robocze (tnące regulowane)

- mieszanie farszu (regulowane, płynne)


ob/min 

ob/min


100 ÷ 3800

(-100) ÷ (-300)

Obroty misy (regulowane)

ob/min

2 ÷ 15

Podciśnienie w procesie kutrowania

%

40 ÷ 90

Moc silnika

kW

200

Moc silnika napędu misy

kW

4

Moc silnika pompy hydraulicznej

kW

7,5

Moc silnika wyrzutnika farszu

kW

5,5

Prędkość cięcia przy maksymalnych obrotach

m/s

154

Obroty wyrzutnika farszu

ob/min

60 ÷ 130

Napięcie i częstotliwość zasilania

V, 50Hz (3P+PE)

3 × 380


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.