powrót

TENDERYZATOR Т - 600

Opis

Tenderyzator przeznaczony jest do zmiękczenia, zwiększenia plastyczności naciętych elementów mięsnych w celu zwiększenia powierzchni wchłaniania solanki. W efekcie tego zabiegu mamy większą wydajność końcową wyrobu. Stosowane jest do takich produktów jak: szynka, mięso kulinarne, steki, sznycle.

Charakterystyka:

Mechanizm tenderyzacji – wałki do nacinania powierzchni.

Wykonanie konstrukcyjne całkowicie ze stali kwasoodpornej.

W zależności od rodzaju produkcji można stosować następujące konfiguracje wałów:

  1. Dwa wały nacinające

Przeznaczenie: do dwustronnego nacinania mięśni.

Rodzaj produktu: szynka, szynka konserwowa, szynka w foremkach (z kawałków, z mięśni). Wałek nacinający na górze i na dole.

         2. Wałek nacinający, pełny wał z tworzywa na dole

Przeznaczenie: do jednostronnego nacinania mięśni.

Rodzaj produktu: szynka z kawałków mięsa (na przykład: szynka chłopska), klops z boczku, również ze skórką.

        3. Nakłuwający wałek na górze, pełny wał z tworzywa na dole

Przeznaczenie: do jednostronnego nakłucia tkanki łącznej boczku.

Rodzaj produktu: boczek.

Wyposażenie standardowe:

  • Koła do przemieszczenia urządzenia.
  • Dwa kompletne wały nacinające ø 100 mm z nożami (głębokość nacięcia – 15 mm).
  • Kompletny wał z tworzywa ø 95 mm.
  • Panel sterowania.

Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.