powrót

Kuter KN-200 H

Opis

Kuter służy do rozdrabniania mięsa na farsz do kiełbas homogenizowanych.
Jest przeznaczony do produkcji różnego typu farszów mięsnych o rożnych stopniach rozdrobnienia oraz do produkcji emulsji tłuszczowych w środowisku próżni.
Przewidziany jest do obróbki różnych rodzajów mięsa: wieprzowiny, wołowiny, baraniny, koniny i dziczyzny.

Charakterystyka ogólna – patrz KN-200.

Dodatkowo:

  • Wyrzutnik farszu umieszczony z prawej strony kutra.
  • Z lewej strony urządzenia wbudowany jest podnośnik hydrauliczny do wózków.
  • Misa z główną regulacją obrotów;
  • Opakowanie eksportowe;
  • Automatyczny centralny system smarowania głowicy nożowej i wału;
  • Klucz przekładniowy ślimakowy do głowicy z dynamometryczną regulacją siły.

Kuter KN-200 H

Pojemność misy

dm3

200

Ilość noży

szt.

6

Obroty wała nożowego:

- robocze (tnące regulowane)

- mieszanie farszu (regulowane, płynne)


ob/min 

ob/min


100 ÷ 4800

(-100) ÷ (-300)

Zainstalowana moc

kW

87

Moc silnika napędu misy

kW

2,2

Moc silnika pompy hydraulicznej

kW

5,5

Prędkość cięcia przy maksymalnych obrotach

m/s

~  150

Obroty misy (regulowane)

оb/ min

2 ÷ 15

Obroty wyrzutnika farszu

оb/ min

0 ÷ 140

Napięcie i częstotliwość zasilania

V, 50Hz (3P+PE)

3 × 400


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.