WILK KĄTOWY W–130 AL
Opis
Wilk jest przeznaczony do rozdrabniania mięsa bez kości, surowych skórek wieprzowych i innego surowca do produkcji farszu do wędlin i innych wyrobów.
Możliwość produkcji farszu ze świeżego i zamrożonego do temp. -20°C mięsa, ryby, sera, warzyw i owoców, przypraw i innych produktów spożywczych.
W -130 AL – charakterystyka wersji:
- Wersja jest przystosowana do mechanicznego załadunku.
- Możliwość zwiększenia pojemności leja zasypowego do 360 dm3.
Wyposażenie standardowe:
- Lej zasypowy.
- Gardziel znajdująca się na wysokości odpowiadającej wysokości standardowego wózka 200 l.
- Osłona gardzieli ze stali kwasoodpornej, z blokadą el.
- Ślimak podający.
- Ślimak roboczy z funkcją ruchu wstecznego, do wyboru:
- uniwersalny (korax),
- dwuzwojowy dla „ciężkich” farszów (korax.)
- Wypychacz ręczny ślimaka roboczego.
- Wyłącznik prętowy – rama prostokątna nad lejem zasypowym.
- Sterowanie mikroprocesorowe.
- Panel sterowania.
Standardowe wyposażenie mechanizmu tnącego:
- Zestaw siatek.
- Nóż - S-4 – ROBOT.
- Szarpak.
- Pierścienie.
WILK KĄTOWY - W–130 AL | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Średnica gardzieli |
mm |
130 |
|||||||||
Pojemność leja |
dm3 |
145/360 |
|||||||||
Obroty ślimaka roboczego – dwie prędkości |
ob/min |
443 / 220 |
|||||||||
Obroty ślimaka podającego – trzy prędkości |
ob/min ± 3% |
10 / 15 / 20 |
|||||||||
Napięcie zasilania el. |
V; (+N+PE) |
3 х 400 |
|||||||||
Maks. temperatura farszu |
⁰C |
85 |
|||||||||
Wydajność |
kg/h |
до 3000 |
|||||||||
Masa / masa z załadunkiem |
kg |
1200 / 1400 |
Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.