powrót

WILK KĄTOWY W–130 AS

Opis

Wilk jest przeznaczony do rozdrabniania mięsa bez kości, surowych skórek wieprzowych i innego surowca do produkcji farszu do wędlin i innych wyrobów.
Możliwość produkcji farszu ze świeżego i zamrożonego do temp. -20°C mięsa, ryby, sera, warzyw i owoców, przypraw i innych produktów spożywczych.

W -130 AS – charakterystyka wersji:

  • Wersja jest przystosowana do mechanicznego załadunku

Wyposażenie standardowe:

  • Lej zasypowy.
  • Gardziel znajdująca się na wysokości odpowiadającej wysokości standardowego wózka 200 l.
  • Osłona gardzieli ze stali kwasoodpornej, z blokadą el.
  • Ślimak podający.
  • Ślimak roboczy z funkcją ruchu wstecznego, do wyboru:

                   - uniwersalny (korax),

                    - dwuzwojowy dla „ciężkich” farszów (korax).

  • Wypychacz ręczny ślimaka roboczego.
  • Wyłącznik prętowy – rama prostokątna nad lejem zasypowym.
  • Sterowanie mikroprocesorowe.
  • Panel sterowania. 

Standardowe wyposażenie mechanizmu tnącego:

  • Zestaw siatek.
  • Nóż - S-4 – ROBOT.
  • Szarpak.
  • Pierścienie.
WILK KĄTOWY – W 130 AS
Średnica gardzieli

mm

130

Pojemność leja

dm3

109

Obroty ślimaka roboczego – dwie prędkości

ob/min 

  443 / 220

Obroty ślimaka podającego – trzy prędkości

ob/min ± 3%

10 / 15 / 20

Napięcie zasilania el.

V; (+N+PE)

3 х 400

Maks. temperatura farszu

⁰C

85

Wydajność

kg/h

do 3000

Masa / masa z załadunkiem

kg

1200 / 1400

Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.