powrót

WILK KĄTOWY W–160 AL

Opis

Wilk jest przeznaczony do rozdrabniania mięsa bez kości, surowych skórek wieprzowych i innego surowca do produkcji farszu do wędlin i innych wyrobów.
Możliwość produkcji farszu ze świeżego i zamrożonego do temp. -20°C mięsa, ryby, sera, warzyw i owoców, przypraw i innych produktów spożywczych.

W -160 AL – charakterystyka wersji:

  • Wersja jest przystosowana do mechanicznego załadunku.

Wyposażenie standardowe:

  • Lej zasypowy.
  • Gardziel znajdująca się na wysokości odpowiadającej wysokości standardowego wózka 200 l.
  • Osłona gardzieli ze stali kwasoodpornej, z blokadą el.
  • Ślimak podający.
  • Ślimak roboczy z funkcją ruchu wstecznego, do wyboru:

                    - uniwersalny (korax),

                    - dwuzwojowy dla „ciężkich” farszów (korax).

  • Wypychacz hydrauliczny ślimaka roboczego.
  • Wózek do zestawu tnącego i ślimaków.
  • Wyłącznik prętowy – rama prostokątna nad lejem zasypowym.
  • Stopień blokujący – opuszczenie stopnia powoduje wyłączenie całej maszyny. 
  • Lusterko do obserwacji strony wewnętrznej leja podczas pracy wilka .
  • Sterowanie mikroprocesorowe.
  • Panel sterowania.

Standardowe wyposażenie mechanizmu tnącego:

  • Zestaw siatek.
  • Nóż - S-4 – ROBOT.
  • Szarpak.
  • Pierścienie.
WILK KĄTOWY W–160 AL

Średnica gardzieli

mm

160

Pojemność leja

dm3

360

Obroty ślimaka roboczego – dwie prędkości

ob/min

150 / 300

Obroty ślimaka podającego – trzy prędkości

ob/min ± 3%

16 / 20 / 26

Napięcie zasilania el.

V; (+N+PE)

3 × 400

Maks. temperatura farszu

⁰C

85

Wydajność

kg/h

до 9 000

Masa / masa z załadunkiem

kg

2 100 / 2 300


Firma Intermik informuje, iż mogą występować różnice pomiędzy maszynami przedstawionymi na stronie internetowej, a oferowanymi w sprzedaży, spowodowane zmianami konstrukcyjnymi bądź indywidualnymi życzeniami klienta.